donderdag 23 mei 2019

BIJDEHAND


Pappi wijst naar de veters van mijn gympies: 'Die heb je mooi gestrikt. Of heeft Wim dat gedaan?' Ik trap met open ogen in zijn opmerking: 'He, ik ben oud genoeg om mijn veters te strikken.' Pappi zijn benen op tafel leggend: 'Mooi, dan kun je die van mij ook doen!'

NAAR DE STEMBUS


We maken er een uitje van. Van 'naar de stembus' blijft alleen 'bus' hangen. Pappi ziet langs het trottoir geen vervoermiddel: 'Mooi niet: busje komt zo. Moeten we nog lopen ook!' Ik: 'Dan pauzeren we na het stemmen op het terras.' Na de overhandiging van het identiteitsbewijs in het stemlokaal wordt hij tijdens het aanreiken van het stembiljet aangesproken met zijn volledige naam. Hij verguld lachend: 'Gossie, ze kennen me hier ook al.' 'Een beroemdheid moet op de foto', zeggen we tegelijk. Pappie poseert alsof hij de burgemeester zelf is. Het terras blijkt dicht. Terug in het Zorghuis biedt zuster Ine hem een hertog Jan op ons eigen terras aan. Pappi genietend van alle aandacht en het pilsje: 'Het is nergens beter dan hier.' Zo is het maar net!


Meer over pappi en zijn huisgenoten op Facebook Zorghuis Tegelen


zondag 19 mei 2019

BELEGGEN


Weten jullie dat onze bewoners al vanaf het prille begin aan beleggen doen? Ze verdienen er een dik belegde boterham mee. Het mooie is dat het vermogen er niet voor hoeft worden aangesproken en dat de investeringen minimaal zijn. Het enige dat we van iedereen verwachten zijn goede tafelmanieren. Het aanbod in PLUSproducten is enorm: kaas, vleeswaren, zoetigheden zoals honing, hagelslag, stroop en uiteraard jam − iedereen herinnert zich vast nog de reclame van Betuwe Jam: ‘Sjem!’ Aardbeien zul je bedoelen! Actuele koersen en AEX indexen hoeven niet gevolgd te worden. Het devies voor beleggers luidt: risico spreiden. Door meerdere potjes aan te spreken, bouw je geen tekorten op. Aan delen doet een zeker iemand niet; we noemen geen namen. Hij metselt de chocopasta zo dubbeldik op een bruin bammetje, dat zijn beleggingsportefeuille daarmee volledig gevuld is én de pot na elk ontbijt leeg. Een matige eetster die anoniem wil blijven is juist allesbehalve kwistig. Zij beplakt één Casinosneetje (nooit meer!) met jongbelegen. Rijkelijk beleggen of sparen? De knip kan sowieso op de beurs blijven, want bij ons genieten de bewoners volpension. Bovendien hebben we altijd voldoende appeltjes voor de dorst.

Meer over pappi en zijn huisgenoten op Facebook: Zorghuis Tegelen