woensdag 18 september 2019

HYPNOSE

Foto's: Ine Brokke

De zomer hangt tegen de herfst. Het is een zeldzaam zonnige zondag. Ik kies voor Duitse LiebesLieder zoals Bella Bella Belaa Marie, vergiss Mich nie (Capri Fischer). Tante Leen, de Tuinman en Floris vallen automatisch in. KanariePiet fluit. Al gauw bevolken meer bewoners met gevolg (binnenhokkers Roosje en Mini-Me) om te genieten van de Gemütlichkeit, de zon en de muziek. Tante Leen verhaalt over haar muzikale gezin. ‘Kunt u ook klepperen?’ wil ik weten. Ze antwoordt: ‘Da’s een verrekt goeie vraag. Weet ik niet.’Ik haal twee lepels in de pantry, maar we bakken er met vier probeerders niks van, terwijl het toch simpel moet zijn.

Mijnheer Demijne heeft wandelbenen en Tutti ijsbeert. Ze heeft de laatste tijd een waslijst aan klachten zoals de bibberites. Nu heeft ze op de ko(o)p toe spanningshoofdpijn. Ik bied haar een ontspannende bindweefsel/hoof/nekmassage aan, leg uit wat ik doe en dat het helpt. In de tijd van drie nummers is ze zo ontspannen als wat en dut in. Massage op muziek. Out of the blue hebben de mannen ook hoofdpijn. ‘Dat bestaat niet’, wimpel ik ze lachen af: ‘Volgens jullie hebben vrouwen daar het alleenrecht op.’

De tuinman is aan de beurt. Cornelia Hopsasa wil ook onder hypnose [hoe verzint ze het] gebracht worden en schuift een stoel op. Om haar beurt te bespoedigen, zegt ze telkens: ‘Hij is al soezerig, hij slaapt al.’ Als de ‘gemarcheerde’ schone slaapsters loom achterover leunen, tikt het polsklokje etenstijd aan.

De foto's en meer over pappi en zijn huisgenoten vind je op Facebook Zorghuis Tegelen 18 september 2019


zondag 15 september 2019

STEF KUPERSOp de meezingmiddag zijn ALLE bewoners aanwezig, op een onfortuinlijke mevrouw na die een afspraak buitenshuis heeft. Of we verzoekjes hebben, vraagt der Stef na de opening waar Roosje op haar wenken bediend wordt door TaaiTaai. De Frêle Freule wil iets met ‘de Wortel en de pin’ uit Blerick, en omdat ze naar Tegelen is gegaan ook: ‘Petatte Nelke’. Sjimmie krijgt zijn ‘Spanish eyes’ en de met Verwendy schertsende Tante Leen Egelandermuziek en stijve ogen. Ze moet zelf vrolijk om die onzinuitdrukking lachen. Mijnheer Demijne is niet de enige die geroerd is door de prachtige ballad: Limburg allein. Tutti wacht op Sjef, maar zingt met alles lustig mee. Bij een vrijbuiterliedje wil ze gezegd hebben dat ze gekust heeft in ’t Ven. De Witte Dame sjoenkelt met de tuinman die de teksten mompelt en  er zijn eigen soms best grappige versies van maakt. Maar ... Gina Lollobrigida staat op zijn netvlies gebrand. Smiley en Bardotje genieten in alle bescheidenheid. Favorieten van vroeger, waarvan de melodie en woorden in het collectief geheugen gebeiteld zitten, passeren de revue.  Verwendy doet de polonaise met Floris die met de Venlose vastelaovendliedjes in zijn sas is. Armen haken in, handen zwaaien en het applaus voor Stef is niet van de lucht. 123456789Tieneke die de bloemetjes op tafel heeft gezet, serveert borrelbites. Yes! Natuurlijk wordt Marie weer emotioneel en scharrelt ze net zo lang tot ze close met de zanger is. De eeuwelinge feest vast in: nog een paar nachtjes slapen en ze is 101! KanariePiet zit tussen mooie meisjes en mevrouw H. zingt uit volle borst. Janneman walst met 123456789Tieneke naar zijn plaats. Wat is het weer een gezellige boel met Stef Kupers. Na onze vaste afsluiter ‘Geneet van ut laeve’, draaien we door tot de boterhammen zijn gesmeerd. 
Filmpje en foto's van pappi en zijn huisgenoten vind je op Facebook Zorghuis Tegelen 13 september 2019