vrijdag 8 november 2019

MOVEMBER


Movember met de M van moustache is een jaarlijks terugkerend event waar mannen een snor kweken om aandacht te vragen voor prostaatkanker, teelbalkanker en de gezondheid van de man in het algmeen. November is dus mannenmaand en ja, natuurlijk dragen onze mannen een snor! Sjimmie kan zo bij de politie. Janneman wil anders dan de anderen. Hij prefereert een 'McCloud' snor die hem geweldig staat, vindt ook zijn echtgenote. De tuinman voelt zich Sherlock Holmes. Floris wil liever een Italiaans streepje in de trant van de Godfather op zijn bovenlip. Of zal hij Hop Sing uit Bonanza imiteren? Die brede donkere snor is in ieder geval niet aan hem besteed. Mijnheer Demijne probeert door een dutje te fingeren er een stokje voor te steken, maar dat doet de fotografe wel. KanariePiet steunt de actie, maar hij is volgens eigen zeggen net gladgeschoren;-)

Zie de foto's van de heren op Facebook Zorghuis Tegelen van 8 movember

dinsdag 5 november 2019

PAK JE BIEZEN


Pappi verkeert in de verkeerde tijdzone. Hij is ervan overtuigd dat hij op de Lageweg 3 in Dreumel woont. Dat adres is van zijn geboortehuis, binnenkort 92 jaren geleden. Wanneer de verzorger beweert dat hij in het Zorghuis is, is pappi's achterdocht gewekt. Als niemand kijkt, pakt hij zijn biezen. Pappi kan buiten de poort, omdat hij geen restricties heeft opgelegd. Met zijn mariniersbaret op kan hij de wereld aan, denkt hij. Wat zijn nu eenmaal 89 kilometer? 

De zusters gaan de wegloper achterna. Bruusk weert hij ze af: 'Jullie zitten allemaal in het complot.' Om hem mee te krijgen, dien je te strooplikken, want 'moeten' komt niet in zijn Winkler Prins voor. Het vooruitzicht van Lieke op een kopje thee met koekjes slikt hij voor zoete koek. Binnenskamers achter een dampende kop thee, de mond vol zoet en de ogen op hem gericht, belooft hij met volzinnen beterschap: hij zal het NOOIT meer doen. Zijn snoet spreekt boekdelen.

Pappi en zijn huisgenoten zijn dagelijks te volgen via Facebook Zorghuis Tegelen