donderdag 4 april 2019

HERENSALON


Voor en na de make-over-middag

Na een gezichtsmasker, massage, wenkbrauwen/neus/oren trimmen, scheerbeurt, manicure, pedicure, een een korte kuifje coupe is pappi helemaal het heertje.
Verwendy sluit de middag af met een kopje Engelse thee en een vers gebakken wafel.

Foto links: het Pagliacci gezicht trekt pappi nadat hij zich met masker op in de spiegel ziet. 
Foto rechts:  blozend babyhuidje


woensdag 3 april 2019

EEN REISJE LANGS DE RIJN


Het zomert in de lente. We zitten gezellig met zijn achten in de zonovergoten patio, maar het voelt alsof we naar Rüdesheim varen. Vrolijkheid all over the place. Een zacht briesje weerhoudt Toet ervan om aan boord te stappen. Zelfs met het nummer 'Brazil lalalala' laat ze zich niet lokken. Pappi rommelt in de schaduwtuin. Pas als een groencontainer tot de nok is gevuld, wil hij pauzeren met Griechischer Wein en Seemann. Wij zijn inmiddels van de schlagers overgestapt op Engelstalig. Mijnheer Demijne speelt luchtgitaar op 'Bye bye love' van the Everly Brothers. E. zingt zachtjes mee met 'Ramona'. Artistiekelieke, mevrouw S. en ik bewegen de schouders soepel op Bossa Nova. Zon en zang verbroederen. Als een schippersmatroos houdt de Vrolijke Frans de reling vast. Langzaam komen zijn heupen los. Ik zet onmiddellijk 'Een reisje langs de Rijn op. Hij heeft ooit vast zo'n cruise gemaakt, want voor iemand die zegt nooit geïnteresseerd te zijn in dit muziekgenre, kent hij verdomde goed de tekst!

Meer over pappi en zijn huisgenoten op Facebook Zorghuis Tegelen

maandag 1 april 2019

PAUWKIKKERUit de Telegraaf 1-4-19 […] Weer vondst voor Vonk!

Nadat tv-bioloog Freek Vonk enkele jaren geleden een droom zag uitkomen met de officiële erkenning van een door hem ontdekte slang (Vermicella Parscauda), stuitte hij op Curaçao waar hij verbleef voor opnames op een ontontdekt amfibie. Na gedegen analyses en DNA- onderzoek krijgt nu ook deze blauwe pauwkikker een officiële status en naam. Omdat Vonk Zorghuis Nederland een warm hart toedraagt, gaat de tot nu toe anonieme kikker voortaan door het leven als Anura Pavo Curae. […] 

In een telefonische reactie zegt de overdonderde directrice Sandra Xhofleer zo trots als een pauw te zijn met de nomenclatuur.