zaterdag 22 juni 2019

SELFIE DAGPrachtige expressies wanneer onze bewoners kennismaken met een voor hen nieuw medium: de selfie. De stick wordt voornamelijk gebruikt als spiegel om zich in te bewonderen: ben ik beeldig? 

Ineens ben je ‘in the picture’. Een gewild fotomodel en vooral niet oud, maar echt bijdetijds! Pappi wil er in eerste instantie niets van weten. Ongelovig: waar zit dan het rolletje huh huh? Veel te ingewikkeld: je drukt niet op het toestel maar op de witte knop op het handvat - die hoort daar niet! En achterdochtig: wat gaat er gebeuren? Coach 123456789Tieneke loodst hem met gemak de moderne tijd in.

Pappi en zijn huisgenoten zijn elke dag te volgen via Facebook Zorghuis Tegelen

SPIERWIT


De badstof truitjes met kraag die pappi zo graag draagt, zijn uit het modebeeld verdwenen. Onlangs vond ik er toch eentje. Een witte onder de naam polo(shirt). Twijfel, het is de goden verzoeken. Toch maar doen. Wat is hij ermee in zijn nopjes. Hopelijk eten ze vandaag geen spaghetti in het Zorghuis.


zondag 16 juni 2019

VADERDAG


Morgenstond heeft goud in de mond. In het Zorghuis worden alle mannen verrast met een spreukentegel met Ferrero Rocher. Thuis deden we - op de gekleide asbak van de bewaarschool na - nooit aan commerciĆ«le feestdagen. Opdat pappi zich niet achtergesteld voelt bij zijn huisgenoten die bezoek en cadeautjes krijgen, geef ik hem een pedicurebehandeling compleet met voetmassage. 

VLAGGETJESDAG


In het kader van Collectief Creatief vissen pappi en zijn huisgenoten op vlaggetjesdag. 't Maggimaedje slaat pappi meermaals glunderend aan de haak. Zeg maar Annie op de klanken van die Fischerin vom Bodensee: ‘Dus ik vis achter het net?’ Juffrouw  J. gaat samen met Vrolijke Frans bootje varen. Roosje zet schildpadsoep op het menu en de eeuwelinge dobbert lekker. Mevrouw S. kiest de (miljoenen)jacht en Drika maant haar man dat hij niet in haar vaarwater moet zitten. Natuurlijk stonden de beste stuurlui aan wal. Daadwerkelijk met de hengel in de hand bleek beethebben toch moeilijker dan gedacht.


Bekijk de bijbehorende video op Facebook Zorghuis Tegelen van 16 juni 2019