donderdag 3 mei 2018

CAR CUSTOMIZEN

Hip karretje verkrijgbaar via www.hulpmiddelenwereld.nl


De rollator is een handig hulpmiddel. Je blijft mobiel en het vergroot je actieradius. Waarom bestaat er dan enige schroom bij de overstap van benenwagen naar een karretje op vier wieltjes. Want: eenmaal overstag loopt alles op rolletjes. Sinds Roosje rollator rijdt, is ze niet meer bij te benen. Het karretje wordt vaak gepimpt, en vooral door seniorita’s geroemd als Mercedes, Ferrari en Rolls Royce. Merkwaardig, toch? Toen hun eega’s nog wilde haren hadden en over de paardenkrachten van hun bolide pochten, vond menige echtgenote dat bepaald overdreven. Is het: eindelijk gerechtigheid?

Langparkeerders onder de trap bij de zaalingang. Het lijkt wel een stelling winkelwagentjes. Roosje en Bobo zitten zij aan zij aan de tovertafel. Hun evenbeeldige rollators staan achter hen gestald. Bobo hangt rugwaarts scheef. Zo kan ze de rem van haar houvast ononderbroken omklemmen. 'Deze is van mij', benadrukt ze onwankelbaar.

Het bracht Artistiekelieke en mij op een idee. Op het blik kleeft een DYMO® naamlabel, maar de duurzame blauwe modellen mogen best opgetuigd worden. Op de kleuterschool bewezen poëzieplaatjes – of nieuwerwetser: stickers – als verpersoonlijkte kapstok al hun diensten. Waarom niet een workshop 'kar customizen', fantaseren we. Artistiekelieke en ik zien het al voor ons: rollators met leren franjes aan de handvatten en een met ruw touw omwonden stuurinrichting voor ruige mannen. Rollators met corsages, een likje verf en opgekalefaterde dekjes voor de chauffeuses.

Bewoners kunnen zich opgeven. Bij voldoende aanmeldingen vindt het doorgang. Heren worden uitdrukkelijk verzocht te reageren. Het aantal inschrijvingen is relatief. Slechts weinigen wagen zich eraan. Is het de vrees voor de kift van moderne rollatorbezitters, als hun opgewaardeerde model te gaaf wordt? Nee, men oordeelt eenvoudig dat diefstal van een bijdetijdse rollator nog reëler is.