maandag 27 april 2020

BINGO EN BEZOEK

Pappi's 92ste party vieren we in het weekend met een optreden van Stef Kupers. Op zijn daadwerkelijke geboortedag is het nogmaals feest met vlaai tijdens de bingo. Pappi grappend na het 'lang zal ze leven': 'Gossie, ben ik alweer jarig? Jeetje, wat vliegt de tijd. Al 93!' 

Het is handen schudden en lekkere cadeautjes in ontvangst nemen. Pappi geniet van de aandacht en de eerste happen. De eerste nummers worden afgeroepen. Mister Las Vegas heeft zoals gewoonlijk het startersrijtje: bingo! De prijs: koekjes. Nog meer koekjes!

Als kers op de taart komt de schat van een dochter van overleden hartsvrienden hem feliciteren. Altijd een hartelijk en gezellig weerzien. Normaal bereid ik pappi een beetje voor door informatie over de visite te verstrekken. Met de drukte in zijn hoofd door de bingo, lukt dat niet. Pappi probeert te laten blijken dat hij haar herkent, maar voor het eerst is dat niet zo. Wel voelt hij zich bij haar op haar gemak. G. weet helaas uit eigen ervaring hoe je omgaat met de demente medemens. Na ongeveer een half uur is de informatie geland. Pappi: 'Jij was vroeger zo'n spriet.' Haar figuur taxerend: 'Nu nog overigens.' Wij babbelen bij. Pappi houdt zijn cadeaukoekjes in het oog. 


koekjes en snoepjes dozen vol
alles de volgende dag op, wat een lol