donderdag 16 april 2020

KEEP ON SMILING


De animo voor gymnastiek op muziek is groot. Over de hele huiskamer verdeeld doen de bewoners mee. We plakken er de basisbewegingen van de Ronnie Gardener methode aan op my baby just cares for me en hup voor TT en de Frêle Freule met de spillebeentjes een partijtje voetballon. 

S. bidt voor, waarna de bewoners aanvallen op de rijsttafel met Chinese tomatensoep, smeuïge vegetarische ballen in satésaus en chocoladevla toe. Dutjes worden gedaan in de luie stoel, het terras bij 23 graden, of de slaapkamer. Rond tweeën verzamelen zich de bewoners, al dan niet na een wandelingetje in de tuin, onder de zon. Tijd voor: Hoger Lager. Een schattingsspel met vragen zoals: is het gewicht van zuster K. hoger of lager dan 70 kg? Is de schoenmaat van de tuinman hoger of lager dan 45? Ligt het aantal Zorghuiskamers hoger of lager dan 30? Is de leeftijd van mevrouw die en die hoger of lager dan 85? enzovoorts. Bij hoger gaat de duim omhoog, bij lager gaat de duim omlaag. Bij elke schatting vermakelijke bewonersanekdotes. We voelen ons verbonden en leren elkaar steeds beter kennen.

Bij de vraag 'Hoeveel vrouwen hebben weleens in hun broek geplast van het lachen?' (30%) barst een hilarische discussie los en zet Mijnheer Demijne het verschil tussen dames en heren uiteen: ambitieuze heren vertellen moppen om de meer ontspannen dames aan het lachen te maken. Niemand kent een mop, maar er wordt gerefereerd aan Toon Hermans. We liggen ouderwets dubbel bij de sketches Snieklaas en Wat ruist en in het struikgewas - pappi galmt mee. De lucht is méditerranée zo blauw zo blauw - geen vliegtuigstreep te bekennen. Wim Sonneveld zingt Zo heerlijk rustig, waarop een duif gezeten op het randje van de dakgoot de longen uit zijn lijf koert. Op verzoek van JJ ronden we vrolijk af met Keep on smiling van James Loydd. Treffend gekozen voor een onbezorgde middag in coronatijd.