vrijdag 3 maart 2023

OPENDEURDAG

warm hart
 

Buiten was het zonnig en guur. Binnen was er warme koffie en thee. Zuidwolde liep massaal uit. Wat een aardige inwoners hebben we mogen ontmoeten! Volgeboekte rondleidingen en door de ramen kijken of je je eigen huis kan zien. Het bestuderen van de plattegrond leverde veel oh’s en ah’s op. Een presentatie die bijna een conference werd en iets uitliep, maar er was ook zoveel te vertellen. 

Toen moesten papiertjes met vragen nog uit jas en tas worden gevist. Zoals: waarom het bed op de kamer? De dagelijkse praktijk leert dat bewoners uitsluitend in hun studio zijn om te rusten en te slapen. Voordat mensen hun intrek bij ons namen, was er vaak al genoeg eenzaamheid in een te stil huis geweest. Nu zoeken bewoners de gezelligheid van elkaar en van de medewerkers op, en genieten ze van de geboden activiteiten in de woonkamer. In de kleinere woonkamers ontvangt men bijvoorbeeld priv├ębezoek, is er 1-op-1 aandacht of leest men. 

Een andere vraag: vensterbankhoogte en rolstoelers. Rolstoelstudio’s bevinden zich extra op de begane grond, zodat rolstoelers niet met de lift en door de gangen hoeven te rollen naar de gezamenlijke woonkamer, het terras, naar de in- en uitgang enzovoorts. Hier heeft men vanuit de studio vrij uitzicht door ramen van plafond tot vloer.

Warm Hart Zorghuizen is altijd open voor vragen!