dinsdag 2 juni 2020

SPA


De spa is geopend onder de grote parasol. Een vilten watermeloen, cactus en exotische bloemen als aankleding, tropische cocktails met zonnepluutje tegen de dorst, en smetteloos witte handdoeken en washandjes voor elk apart maken de beleving compleet. Bewoners hebben de keuze tussen een masker, een voetenbad en een gezichts-, hoofd-, hand-, of voetenmassage. Ciska wil wel een verkoelend masker. Ze krijgt een roze hoofdband om en een verkwikkend groene thee masker gedoneerd door mijn eigen schoonheidsspecialiste. Tegen puffende bewoners zegt ze: 'Ik heb het niet warm. Ik heb een verkoelend masker op.' Ik doe er een hoofdmassage bij. Zij: 'Dat zal wel duur zijn.' Ik vertel haar dat het bij de volpensionprijs zit inbegrepen. Ze laat heerlijk met zich sollen en geniet.

't Maggimaedje hangt al lui achterover in een tuinstoel: 'Doe mij maar alles.' Verlegen: 'Als dat mag alsjeblieft.' Moi vriendelijk met mijn ogen knijpend: 'Natuurlijk.' Zij: 'Wanneer ik in slaap val, maak je me dan wel wakker, want dit wil ik niet missen. Zalig! En ook wil ik zo'n krullendraaierij op het hoofd.' Ze doelt op de hoofdmassage van Ciska. Tante Poes volgt de verrichtingen van de 'schoonheidsspecialiste' op de voet, maar vindt het veel te warm voor gedoe. De zenklanken op de achtergrond geven haar verkoeling. Mutti hoeft geen masker, zij is knap van zichzelf, lacht ze in haar vuistje. Rocky steekt een sigaretje op en Thoor puzzelt. 

De Witte Dame wil een lauw voetenbad. Wanneer ik er soda in sprenkel, giechelt ze: 'Heb je geen bruisbollen? Soda is wel heel ouderwets.' Net als 't Maggimaedje heeft ze super lange teennagels. Knippen, verzeker ik hen is echt een klusje voor de pedicure. De nagels van de Witte Dame zijn al rond gegroeid. Moi: 'Het doet me denken aan misvormde ingebonden voetjes. Chinese concubines met zulke nagels aan hun lotusvoetjes krijgen aan het einde van de dag een massage met kleine houten hamertjes. Ik denk dat het kloppen de voeten gevoelloos moeten maken, zodat ze de voortdurende pijn niet voelen.' Na de voetmassage en het incrèmen kan de Witte Dame niet anders dan toegeven dat ze fluweelzachte voeten heeft. 

Ons Door was haar afspraak vergeten. Ik haal haar op uit de huiskamer voor een handmassage en doe meteen een handleessessie: 'U wordt gezond oud.' Zij: 'Dat ben ik al.' Moi: 'Helaas zie ik geen prins op het witte paard meer voorbijrijden.' Ze kan er mee lachen: 'Oeh nee, laat maar gauw.' De spa was even een gedoe met handschoenen en wasgoed verwisselen en desinfectans, maar de happy feet, faces, & hands maken het helemaal goed.

De bijbehorende foto's zijn te bewonderen op Zorghuis Tegelen 4 juni 2020