woensdag 14 februari 2018

VALENTIJNSDAG


Liefde is ... er zijn voor iemand

Liefde op latere leeftijd. De twee ontmoetten elkaar in het revalidatiecentrum. Haar hart maakte een sprongetje, zijn buik zat vol vlinders. Volledig hersteld keerde zij terug naar haar vertrouwde woning. Hij nam zijn intrek in het knusse Zorghuis. Elke dag tuft zijn toegenegen meisje trouw met haar scootmobiel langs velden en wegen en door weer en wind om bij hem te zijn. Nu ze elkaar gevonden hebben, laten ze elkaar tot nooit meer los.

Zij is een stuk groter dan hij. Decennia terug strandden verkeringen op die scheve verhouding; geen denken aan dat een man ondermaats was. Als je ouder en wijzer bent, maakt lengte überhaupt geen verschil. 

Bij een omhelzing verdwijnt het menneke volledig in haar armen. Met twinkelende ogen koestert hij haar nabijheid. Dicht tegen elkaar gepakt, stralend van geluk, genietend van elkaars gezelschap. Of ze nou in de recreatiezaal, op het terras of samen uren op een parkbankje zitten, haar hand omsluit ferm (afblijven: mijn!) en tegelijkertijd teder de zijne. Ontroerend mooi. Zouden ze elkaar overdonderen met Valentijnsdag?