donderdag 20 januari 2022

WEGBLIJVERSMet de belofte dat het voor haar familie makkelijker is om aan te waaien, heeft Agaath het verder-weg-huis waar ze het reuze naar haar zin had, verruild voor haar huidige onderkomen. Ik heb het al vaker meegemaakt in andere zorginstellingen. Zet het rondwarende coronavirus een streep door de goede voornemens of is het een van de andere legitieme redenen (besmettingsangst) waardoor bezoekafspraken niet worden verzilverd? Daarnaast heeft niet iedereen een goede ouder-kind band en kan niet iedereen omgaan met de aftakeling en/of ziekte van een dierbare.

Als de corona-pandemie ons wat geleerd heeft, is het ook dat bezoek krijgen niet altijd een pre is. Soms worden bewoners die zo gebaat zijn bij hun bekende structuur zo onrustig van dat bezoek - hoe vreemd dat ook klinkt - dat je zou wensen dat er niemand voor diegene komt. Overstuur, in de war en verdriet (oud zeer) dat naar bovenkomt, kunnen de toestand van de bezochte bewoner (dagenlang) verergeren.

Ben jij net zoals ik benieuwd wat de uitkomst zal zijn wanneer 25 februari 2022 de coronamaatregelen worden opgeheven? Worden er nieuwe uitvluchten verzonnen of wordt er massaal op visite gegaan?

  je moet er zelf wat van maken 
leg jouw dag niet (altijd) bij een ander neer